Forholdsregler for udendørs tennis og padel
Opdateret 14 maj
Der vil være informationer om forbehold fra myndighederne og fra Dansk Tennis Forbund på alle baner, når vi starter op.
Klubhus og tennishal er lukkede, så omklædning skal ske hjemmefra. Vi har ikke mulighed for at udlåne ketchere.
Nedenstående retningslinjer skal overholdes, når der spilles tennis og padel.
14 maj opdaterede Dansk Tennis Forbind deres retningslinjer i samarbejde med DGI. Bland de vigtigste opdateringer er følgende:
“Det er nu muligt at lave træning og holde arrangementer med deltagelse af op til 10 personer inklusiv trænere/ledere/forældre med flere.
Det er også muligt at have flere træningsgrupper i gang samtidig. Her skal der være en klar adskillelse af grupperne, og der må ikke byttes ud i grupperne undervejs i træningen. Hver gruppe skal have tilknyttet en træner. En træner kan ikke være tilknyttet to træningsgrupper på samme tid. Organiser træningen, så det i videst muligt omfang kan lade sig gøre at overholde anbefalingerne om 2 meters afstand i idræt.”
Læs Dansk Tennis Forbunds opdaterede anbefalinger om Covid-19.
Se desuden Sundhedsstyrelsens plakat til de, der træner udendørs
- Respekter og efterlev anvisninger fra din klub
- Ankomst til klubbens banefaciliteter sker tidligst 5 minutter før starttid. Forlad banen 5 minutter før din booking udløber for at undgå for mange personer i klubben samtidig
- Undgå fysisk kontakt med andre spillere og deres udstyr
- Minimer berøring af bænke, netstang, nettet, dommerstol eller andet materiale på og uden for banen
- Medbring alle drikkevarer hjemmefra
- Medbring selv desinficerende gel og spray til afspritning af udstyr, samt ruder i padel og sprit af inden og efter spil. Husk god håndhygiejne før, under og efter spil
- Minimer sidebytte, især i padel.
- Spil med to eller flere sæt mærkede bolde, så kun én spiller rører ved ét sæt bolde, eller sørg for løbende afspritning af hænder. Det kan være efter boldopsamling ved træning eller efter hvert sæt i kampspil
Generelle anbefalinger fra DIF og DGI
For DIF og DGI er det helt afgørende, at de generelle krav og anbefalinger fra sundhedsmyndighederne overholdes. Det indebærer blandt andet:
- At man ikke må samles flere end 10 personer.
- At man skal holde en afstand på 2 meter til andre personer.
- At man er særlig opmærksom på håndhygiejne – brug håndsprit, hvis der ikke er mulighed for at vaske hænder med vand og sæbe.
- At host eller nys sker i albuen eller i et papirlommetørklæde.
- At man skal holde sig hjemme, hvis man har symptomer som fx feber, hoste, muskelømhed – og gå straks hjem selv ved milde symptomer.
- Vær opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen.
- Hvis der i forbindelse med træning og brug af faciliteter benyttes rekvisitter (fx ketsjer eller golfkøller), anbefales det, at der så vidt muligt benyttes personlige rekvisitter. Hvis dette ikke er muligt, skal der være særskilt opmærksomhed på rengøring af fælles kontaktflader, hver gang en person afslutter brugen af en rekvisit.
- Det forudsættes, at klubhuse og fælles omklædnings- og badefaciliteter stadig ikke er tilgængelige.
Hvis man som forening vælger af afholde udendørs idrætsaktiviteter, så anbefaler DIF og DGI desuden, at man er opmærksom på:
- Udendørsaktiviteten bør foregå i mindre grupper.
- Der skal være adgang til det sted eller anlæg, hvor udendørsaktiviteten foregår (kommunerne kan have særlige restriktioner, som skal respekteres).
- Medlemmer af forening/klub møder op omklædt og tager hjem efter endt udendørsaktivitet.
- Vær opmærksom på de særlige risikogrupper som defineret af Sundhedsstyrelsen.